20 juni t/m 28 juni
Nationale Auto8Daagse knallend van start met Rob Kamphues
20
jun
Nationale Auto8Daagse knallend van start met Rob Kamphues

Kamphues opende de Nationale Auto8Daagse door met een spectaculair uitziende Radical SR3L het podium op te rijden, om vervolgens zichzelf te onthullen als nieuwe RTL Autovisie presentator. Dat gebeurde tijdens de traditionele aftrap van de Auto8Daagse voor het publiek van Autovisie Cars & Coffee XXL. Ongeveer 1500 autoliefhebbers waren getuige van deze openingsact. Zij hadden zich in het goede gezelschap van ruim 400 exclusieve auto’s verzameld op het terrein van De Telegraaf aan de Basisweg in Amsterdam.

Test je kennis

Tijdens dit startevenement trad Rob Kamphues samen met RTL Autovisie co-host Werner Budding op als quizmaster van de Autovisie Kennisquiz, waarvan op locatie live de finale met acht finalisten werd gespeeld. Deze kennisquiz maakt tijdens het nieuwe seizoen van RTL Autovisie onderdeel uit van de show. Hierbij gaan Rob en Werner op zoek naar de grootste autokenner van Nederland. Ook veel nieuwe auto’s kregen een plek in de spotlights. Primeurs waren de nagelnieuwe Opel Astra, nog gehuld in zwart-witgeblokte fabriekscamouflage en de BMW X1. Ook te zien waren de nieuwste en de allereerste Renault Espace. Nog een ander legendarisch duo werd gevormd door de Peugeot 205 GTI en de Peugeot 208 GTI 30th Edition. Bovendien toonde Peugeot de danig opgefriste vernieuwde 208.

Acht dagen evenementen

Autovisie Cars & Coffee XXL was het eerste evenement van deze Auto8Daagse, waarbij in het weekend van 20/21 juni maar liefst drie evenementen plaatsvinden door heel Nederland. Op en rond vliegveld Teuge bij Apeldoorn vindt Wings, Wheels and Goggles, een rally van klassieke auto’s en vliegtuigen plaats, terwijl op zondag tienduizenden mensen de Nationale Oldtimerdag in Lelystad zullen bezoeken. Het tweede weekend van de Auto8Daagse zal op zaterdag 27 juli de eerste Vredestein Rally powered by Autovisie plaatsvinden voor zowel nieuwe als klassieke auto’s. De Nationale Auto8Daagse finisht op zondag 28 juni op het circuit van Zandvoort tijdens Italia a Zandvoort, waar ook Max Verstappen demonstratieronden zal rijden in zijn Toro Rosso. Autovisie-lezers hebben daar een exclusieve meet and greet met onze nationale Formule 1-held. Autovisie organiseert op dit Italiaanse autofestijn een concours d’ élégance, waar een deskundige jury de mooiste auto’s van het evenement zal selecteren.